Informatie Gastouderland Groningen

Wie ben ik?

Gastouderland Groningen is een van de vestigingen die vallen onder Gastouderland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Culemborg maar je vindt onze consulenten door het hele land.

Ik ben Marion Kassenberg (1970) en sinds 2015 ben ik regioconsulent voor de provincie Groningen en Noordwest Drenthe.

Mijn leven draait om kinderen. Ik ben zelf moeder en pleegmoeder en na achttien jaar in de zorg te hebben gewerkt, ben ik in de kinderopvang gaan werken om in 2010 zelf aan de slag te gaan als gastouder. Dit heb ik jarenlang met heel veel plezier gedaan. Ik heb het gastouderschap nog enkele jaren gecombineerd met mijn werk als consulent, maar inmiddels heb ik ervoor gekozen mijn hart te volgen en mij fulltime bezig te houden met mijn grote passie: het zoeken naar de juiste match tussen gastouders en ouders!

Wat vind ik belangrijk

Ik vind het mooi om te zien dat een ouder met een gerust gevoel naar het werk gaat omdat de opvang voor de kinderen goed geregeld is. Ik word er blij van om voor elke klant de juiste gastouder te zoeken. Ook vind ik het mooi om te zien dat mijn gastouders met zoveel passie en liefde voor het vak, elke dag weer hun huis en hart openen voor hun opvangkindjes.

Ik vind het belangrijk dat de gastouders die werken voor Gastouderland dezelfde kwaliteit bieden, waar ik als consulent naar streef. Dat betekent dat ik er op let dat gastouders hun opvangkindjes ook echt iets bieden. Denk hierbij aan lekker veel naar buiten gaan, voorlezen en knutselen, knuffelen, het bijbrengen van normen en waarden en het gezellig samen bezigzijn.

Juist omdat een gastouder maar maximaal 5 tot 6 kindjes mag opvangen is de kleine groep een uitstekende setting voor kinderen om op een speelse en natuurlijke wijze van elkaar te leren. De huiselijke sfeer die een gastouder biedt, met een vast en vertrouwd gezicht, is een zeer goede start voor jonge kinderen!

Wat heb ik te bieden

Als eerste zorg ik ervoor dat de gastouderopvang voldoet aan de eisen die de wet stelt. Ik controleer jaarlijks de woning door een Risico Inventarisatie af te nemen en ook kom ik langs voor voortgangsgesprekken met de gastouder, waarbij ik altijd een leuke goodybag meeneem. Ik zorg dat de gastouders hun EHBO certificaat tijdig herhalen, ik bied bijscholing (denk aan Intervisie, e-learning en Gastoudercafés)  en ik vind het belangrijk regelmatig contact te hebben met mijn gastouders. Ook met de ouders wordt regelmatig geëvalueerd.

Gastouderland heeft een prachtige backoffice waar zowel de gastouder als de ouder alle belangrijke documenten terug kan vinden en waar de uren worden bijgehouden. Ik zorg ervoor dat deze administratie altijd op orde is. Gastouderland betaalt haar gastouders altijd heel snel uit, dat is fijn voor zowel de ouder als de gastouder.

We hebben een leuke app voor gastouders ontwikkeld en een gastouder kan ervoor kiezen op speelse wijze een stukje voorschoolse educatie aan te bieden met ons unieke VVE pakket Aap! Dit is echter niet verplicht. Ik vind het belangrijk dat elke gastouder haar eigen opvang vorm kan geven zoals bij haar past en zoals zij dat leuk vindt, zolang het maar kwalitatief goede opvang is.

Als consulent sta ik er om bekend dat ik altijd bereikbaar ben. Ik zeg weleens gekscherend dat ik 24/7 online ben maar eigenlijk is dat echt zo ;-) Mails, telefoontjes en appjes beantwoord ik altijd snel, omdat ik het belangrijk vind dat zowel de gastouder als de ouder niet hoeven te wachten op een reactie.

Verder ben ik erg betrokken bij ouders, gastouders en opvangkindjes. Ik vind het belangrijk om niet alleen de verplichte bezoekjes te brengen maar om net dat beetje extra te bieden. Met veel plezier en passie, sta ik voor je klaar!

Ben je ouder en ben je op zoek naar een gastouder bij jou in de buurt? Neem dan gerust een kijkje op de pagina Gastouderaanbod of op www.gastouderzoeken.nl of neem vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Ben jij gastouder en wil je je aansluiten bij Gastouderland en op die manier ook in contact komen met leuke collega’s? Bel me dan gerust!

Ik kijk ernaar uit!