Gastouders Groningen

Groningen, Gastouder Hanny

Telefoon: 06-45678920 Beschikbaar: ma di wo do vr
Email: m.kassenberg@gastouderland.nl Opvangkinderen: 0 - 12 jaar
Adres:

Groningen (Rivierenbuurt/Parkweg)

 Invalpool:  ja


Hoi Hoi!

Onze namen zijn John en Hanny en we bieden geregistreerde gastouderopvang aan bij ons in huis.

Wij wonen hier samen met onze drie dochters, twee poezen en een hond. Alle dieren zijn opgegroeid met kinderen en zijn sociaal in de omgang.

Hanny is al vanaf 2010 werkzaam al gastouder en heeft meerdere cursussen en opleidingen gevolgd om als gastouder aan het werk te mogen, wij vinden het belangrijk op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkeling binnen de gastouderopvang en bieden daarom ook het programma VVE AAP! Van Gastouderland, waar wij iedere twee maand actief mee wisselen.

De opvang is gevestigd in een bovenwoning in de wijk Grunobuurt. Naast de basisschool ODS de Starter. In de buurt heb je verschillende faciliteiten, zoals kinderboerderij, speeltuinen, schoolplein en het stadspark. Wij vinden het belangrijk om het kind een veilige en vertrouwde omgeving te bieden en daarin de ruimte te geven, zodat het zich kan ontwikkelen op eigen tempo.

In de woning is een ruime woonkamer met (wisselend) speelgoed en hebben we een speelkamer voor oudere kindjes. Voor baby’s en kinderen die overdag slapen zijn er een aparte slaapruimtes en zij kunnen gerust op een eigen kamer hun rust pakken.

Doordat wij samen werken binnen onze gastouderopvang, kunnen wij ieder kind maximale tijd en aandacht geven. Wij bieden een leuke en creatieve gastouderopvang aan, met oog op het kind. We werken actief met VVE AAP! En aan de hand daarvan gaan we er ook op uit of ondernemen we aan de hand van het thema. Verder ondernemen we regelmatig bezoekjes aan de kinderboerderij, wandelen in het bos, knutselen, tekenen, spelletjes spelen en koekjes of cupcakes bakken.

Wij zijn zeer flexibel en hanteren dan ook ruime openingstijden en halen of brengen van uw kind(eren) is geen enkel probleem

Hopelijk tot snel!

Groetjes,

John en Hanny

Neem contact op

Groningen, Gastouder Nathalie

Telefoon: 06-45678920 Beschikbaar: ma di wo do
Email: m.kassenberg@gastouderland.nl Opvangkinderen: 0 - 4 jaar
Adres:

Groningen (Corpus den Hoorn)

 Invalpool:  ja

Hallo,

Ik ben Nathalie en ik ben geboren op 1-2-1970 en ben al enige tijd gastouder. Ik vang kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 op de maandag t/m donderdag van 7:30 uur tot 19:30 uur

Ik ben een creatieve gastouder die veel van de natuur houdt en dan ook vaak met de kinderen naar buiten gaat.

Buiten/binnen spelen, liedjes zingen, knutselen, lezen, verkleden, schminken... ach wat eigenlijk niet.

Bij mij staat de autonomie van het kind voorop. Het 'capabele-kind, 'leer mij het zelf te doen'. Want ik denk dat in onze cultuur we een beetje vergeten zijn hoeveel een kind zelf kan. Als gastouder neem ik de tijd en geef ik kinderen daar alle ruimte voor om dit te ontdekken. Want vaak is het een kwestie van ontdekken wat je al allemaal zelf kan, als je daar de tijd en ruimte voor krijgt.

Jampotdeksel open maken, eitje pellen, aankleden, rits dichtdoen, mouwen die binnenstebuiten zijn terugdraaien, brood smeren, beker inschenken, vaatwasser helpen inpakken, eigen tas inpakken. Je eigen fiets pakken. Je knutselmaterialen pakken en weer opruimen. Een bult omhoog lopen met je fiets. Je eigen waterfles mee in je rugtas. Iets zoeken wat je kwijt bent. En nog veel meer. Fysiek gezien kúnnen kinderen dit gewoon. En door het vaak te doen trainen ze hun spieren in kracht en motoriek. En leren ze in stappen denken, creatief denken, doorzetten, afzien... kortom autonomie!

En dat geeft zoveel voldoening dat het zelfvertrouwen de pan uit rijst!♡

Wilt u komen sfeerproeven? Maak dan gerust een afspraak via mijn consulent!

Groetjes,
Nathalie

Neem contact op

Groningen, Gastouder Lycia

Telefoon: 06-45678920 Beschikbaar: ma di wo do vr za
Email: m.kassenberg@gastouderland.nl Opvangkinderen: 0 - 12 jaar
Adres:

Groningen (Hoogkerk)

 Invalpool:  ja

Beste ouders,

Mijn naam is Lycia, ik ben 58 jaar en ik vang kinderen op van 0 tot 12 jaar in mijn gezellige woning in Hoogkerk. Ik ben moeder van 4 volwassen kinderen en oma van 2 kleinkinderen en een derde op komst. Ook heb ik jarenlang pleegkinderen opgevangen. Ik heb veel ervaring met kinderen met gedragsproblemen.

Ik ben een spontane lieve vrouw. Ik hou enorm veel van kinderen, het werken met kinderen is mijn passie. Ik werk met een vast dagprogramma. Ook houd ik rekening met allergieën en diëten. 

Ik knutsel veel met de kinderen. We spelen lekker buiten, puzzelen en voorlezen. Er is altijd iets te doen bij 'Tante Lycia'.

Ik voldoe aan alle eisen die de wet aan gastouderopvang stelt, dus ik heb een diploma en een kinder-ehbo-certificaat, waardoor u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. 

Mijn openingstijden zijn ruim. Van 6.00 tot 21.00 uur kunnen kinderen bij mij terecht. Zaterdag om de week, in overleg.

Wilt u vrijblijvend komen kennismaken? Neemt u dan contact met mij op. Ik vang met plezier uw kind op!

Ik haal kinderen op van de Vensterschool en de Rehobothschool.

Groetjes,
Lycia 

Neem contact op

Groningen, Gastouder Myranda

Telefoon: 06-45678920 Beschikbaar: ma di wo do vr
Email: m.kassenberg@gastouderland.nl Opvangkinderen: 0 - 4 jaar
Adres:

Groningen (Oosterhogebrug)

 Invalpool:  ja

Beste ouders,

Bent u op zoek naar een flexibele gastouder voor uw kind(eren) in de omgeving van Oosterhogebrug?

Ik ben Myranda, moeder van 2 kinderen en na 6 jaar in de kinderopvang te hebben gewerkt nu beschikbaar als gastouder. Ik heb op alle dagen nog plek en kijk graag uit naar nieuwe kindjes die gezellig bij mij komen spelen als u aan het werk bent. Ook in overleg beschikbaar in het weekend of s ’nachts.

Wat ik erg belangrijk vind is dat een kind zich veilig en vertrouwd voelt en dat er ruimte is om zicht te kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo. Ik hou er van om veel buiten te zijn en zal dan ook vaak in de speeltuin, bij de eendjes of bij de kinderboerderij te vinden zijn.

Ik woon in de wijk Oosterhogebrug een kindvriendelijke en groene omgeving met veel mogelijkheden om kleine uitstapjes te maken. Ook lekker knutselen, tekenen, een spelletje of knus even voorlezen zal behoren tot de dagelijkse bezigheden. Ik zal een vast dagritme aanhouden met vaste eet- en slaapmomenten waar natuurlijk ruimte is voor afwijkende ritmes van baby’s.

Kom gerust eens langs om kennis te maken!

Groetjes,

Myranda 

Neem contact op

Groningen, Gastouder Gery

Telefoon: 06-45678920 Beschikbaar: ma di wo do vr
Email: m.kassenberg@gastouderland.nl Opvangkinderen: 0 - 4 jaar
Adres:

Groningen (Lewenborg)

 Invalpool:  ja


Ik ben Gery, 31 jaar oud en samen met mijn vriend woonachtig aan de Golfslag.
 
Ik heb vanuit mijn jeugd veel opgepast. Ik kom oorspronkelijk uit Hoogeveen en toen ik hier in Groningen kwam wonen had ik niet direct een baan. Wel paste ik toen ook op op een meisje, en dit beviel me zo goed dat ik van mijn hobby mijn werk gemaakt heb. Werken met kinderen is mijn passie.
 
Ik ben gecertificeerd gastouder. Ik beschik over alle diploma's en ik sta in het landelijk register kinderopvang.
 
Ik werk met een vast dagritme. Dat wil zeggen dat de eet- en slaaptijden elke dag hetzelfde zijn, zoveel mogelijk afgestemd op hoe het thuis ook gaat. Dit omdat kinderen er bij gebaat zijn als er regelmaat is. Ze weten wat ze kunnen verwachten en hoe de dag eruit ziet.
 
Daaromheen plannen we dan de activiteiten. Ik kan nu een heel rijtje opnoemen met wat we allemaal doen, maar concreet komt het erop neer dat dat af hangt waar de kinderen zelf mee bezig zijn. Om kinderen echt te stimuleren in elk gebied van de ontwikkeling, vind ik het belangrijk om het kind te volgen, en niet andersom. Voorbeeld: De kinderen die nu in de opvang zijn hebben de leeftijd van 1-1,5 jaar. Praten en lopen oefenen ze zelf veel en wordt veel met ze geoefend. Maar ook boekjes lezen, auto's en poppen, dieren, groeiende planten, bouwen en spelen met andere kinderen hebben een grote voorkeur. Het is aan mij om die materialen en die omgeving(en) te bieden waarin de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en kunnen ontdekken. Veel materiaal heb ik zelf en wat niet aanwezig is halen we op bij de speelotheek of de bibliotheek. De motoriek oefenen we door te lopen, naar de speeltuin te gaan, en met knutselen door te tekenen, te plakken en te sorteren. Dierenliefde wordt hier met de paplepel ingegoten door de hond en twee katten die hier aanwezig zijn, en daarnaast zijn we vaak bij de kinderboerderij te vinden. Maar ook wormpjes, vlinders en vogels worden onderweg veel gevolgd en bestudeerd. 
 
Ik vind het als gastouder vooral belangrijk om het kind te volgen, en datgene aan te bieden waarop het kind weer voort kan borduren. Normen en waarden die ik belangrijk vind om mee te geven: lief zijn voor elkaar, lief zijn voor dieren, leren delen, vragen, op je beurt wachten. Net als overal gelden er ook hier regels, en ik denk dat dat een goede voorbereiding is op de regels die er later zijn op bijvoorbeeld de basisschool. 
 
Ik heb nog plekjes over. De afgenomen uren worden achteraf pas betaalt. Dus alleen daadwerkelijk afgenomen uren. Een minimum uren afname is er niet. U hoeft dus niet een dagdeel te betalen, maar gewoon per uur. Ook flexibele opvang is mogelijk.

Heeft u interesse? Neemt u dan contact op met mijn consulent. 

Groetjes,
Gery 
Neem contact op