Gastouders Groningen

Groningen, Gastouder Nathalie

Telefoon: 06-45678920 Beschikbaar: ma di wo do
Email: m.kassenberg@gastouderland.nl Opvangkinderen: 0 - 4 jaar
Adres:

Groningen (Corpus den Hoorn)

 Invalpool:  ja

Hallo,

Ik ben Nathalie en ik ben geboren op 1-2-1970 en ben al enige tijd gastouder. Ik vang kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 op de maandag t/m donderdag van 7:30 uur tot 19:30 uur

Ik ben een creatieve gastouder die veel van de natuur houdt en dan ook vaak met de kinderen naar buiten gaat.

Buiten/binnen spelen, liedjes zingen, knutselen, lezen, verkleden, schminken... ach wat eigenlijk niet.

Bij mij staat de autonomie van het kind voorop. Het 'capabele-kind, 'leer mij het zelf te doen'. Want ik denk dat in onze cultuur we een beetje vergeten zijn hoeveel een kind zelf kan. Als gastouder neem ik de tijd en geef ik kinderen daar alle ruimte voor om dit te ontdekken. Want vaak is het een kwestie van ontdekken wat je al allemaal zelf kan, als je daar de tijd en ruimte voor krijgt.

Jampotdeksel open maken, eitje pellen, aankleden, rits dichtdoen, mouwen die binnenstebuiten zijn terugdraaien, brood smeren, beker inschenken, vaatwasser helpen inpakken, eigen tas inpakken. Je eigen fiets pakken. Je knutselmaterialen pakken en weer opruimen. Een bult omhoog lopen met je fiets. Je eigen waterfles mee in je rugtas. Iets zoeken wat je kwijt bent. En nog veel meer. Fysiek gezien kúnnen kinderen dit gewoon. En door het vaak te doen trainen ze hun spieren in kracht en motoriek. En leren ze in stappen denken, creatief denken, doorzetten, afzien... kortom autonomie!

En dat geeft zoveel voldoening dat het zelfvertrouwen de pan uit rijst!ā™”

Wilt u komen sfeerproeven? Maak dan gerust een afspraak via mijn consulent!

Groetjes,
Nathalie

Neem contact op

Groningen, Gastouder Gery

Telefoon: 06-45678920 Beschikbaar: ma di wo do vr
Email: m.kassenberg@gastouderland.nl Opvangkinderen: 1,5 - 4 jaar
Adres:

Groningen (Lewenborg)

 Invalpool:  ja


Lieve kinderen en ouders,

Op 12 augustus is hier een kindje geboren. De opvang is een tijdje gesloten geweest maar sinds november is de opvang weer geopend en er zijn nog verschillende plekjes beschikbaar.

Ik ben Gery, 37 jaar, getrouwd met Jaap en moeder van twee kinderen. Samen met onze twee honden en kat wonen wij in een mooi groen stukje van Lewenborg.
Ik ben gastouder vanuit eigen huis sinds 2013 en moeder sinds 2018.

Ik heb mijn werk altijd met veel plezier gedaan, maar, net zoals het waarschijnlijk veel ouders vergaat, ben ik bewuster in het leven komen te staan sinds ik zelf moeder ben.
Ging het voorheen vooral om uitstapjes en leuke dingen doen, sinds ik zelf moeder ben denk ik meer na over wat ik kinderen werkelijk mee wil geven.

Boven alles staat voor mij veiligheid. Elk kind mag zich veilig voelen. Fysiek, maar ook mentaal. Een kind mag zichzelf zijn en het hoeft niet op de tenen te lopen of te pleasen. Een kind mag zich veilig durven te ontwikkelen.

Kinderen hechten zich, en als kinderen veilig gehecht zijn kunnen ze zich ook werkelijk ontwikkelen vanuit al hun potentie. Ik als gastouder ben doorgaans ook één van deze hechtingsfiguren als het kindje hier vaak komt, en ik draag dan ook bewust en graag zo goed mogelijk mijn steentje bij. Ik geloof niet in één manier van opvoeden, maar ik kan mezelf goed vinden in zowel positief opvoeden als in bewust ouderschap.
Het stimuleren en vergroten van zelfvertrouwen bij kinderen vind ik heel belangrijk, en zo doe ik m'n best een veilige en uitdagende omgeving te bieden.

We spelen veel buiten en binnen, zijn creatief en doen verschillende dingen en spelen met verschillende materialen. We wandelen veel, gaan veel naar de speeltuin en kinderboerderij en waar het kan zijn we ook te vinden op peutergym en de wekelijkse muziekles gegeven door de vrijwilliger bij ons in het wijkgebouw. Ook hier komen de kindjes veel in aanraking met andere kinderen.

Bewust worden van jezelf, wie je bent en wat je wilt, ideeën en oplossingen bedenken. Kinderen mogen hier zeker mee denken. Maar ook geloof ik in duidelijkheid en voorspelbaarheid. Ik doe m'n best duidelijk te maken wat ik verwacht en wat de kinderen van mij kunnen verwachten. En zo zijn er dan ook regels en grenzen die we met elkaar leren. Overal is de tijd voor en zo is er ook altijd tijd voor herhaling šŸ˜‰

Al met al lever ik graag mijn steentje bij om (mijn) kinderen op te laten groeien tot zelfbewuste, -rekening houdend met hun omgeving- en zelfverzekerde pubers en volwassenen. En daarvoor is de opvoeding van kleins af aan al heel belangrijk.

Ben jij:
1,5 - 4 jaar, een tikkeltje eigenwijs, speel je graag buiten, vindt je dieren lief en ga je graag mee op stap? Dan zoeken wij jou!

Aangeboden:
Een (gast)ouder met ervaring, die duidelijkheid en voorspelbaarheid kan bieden, hygiënisch werkt, naar kinderen luistert en troost biedt, en op een liefdevolle manier grenzen en regels aan leert, er veel op uit gaat met de kinderen en haar best doet er elke dag weer een leuke dag van te maken!

Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd, dan mag u altijd iets laten horen via de mail of telefoon.
Mijn Gastouderopvang is geopend van maandag tot en met donderdag. Wij hanteren de corona regels.

Graag tot ziens,
Gery
Neem contact op

Groningen, Gastouder Hanny

Telefoon: 06-45678920 Beschikbaar: ma di wo do
Email: m.kassenberg@gastouderland.nl Opvangkinderen: 0 - 12 jaar
Adres:

Groningen (Rivierenbuurt/Parkweg)

 Invalpool:  ja


Hoi Hoi!

Onze namen zijn John en Hanny en we bieden geregistreerde gastouderopvang aan bij ons in huis.

Wij wonen hier samen met onze drie dochters, twee poezen en een hond. Alle dieren zijn opgegroeid met kinderen en zijn sociaal in de omgang.

Hanny is al vanaf 2010 werkzaam al gastouder en heeft meerdere cursussen en opleidingen gevolgd om als gastouder aan het werk te mogen, wij vinden het belangrijk op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkeling binnen de gastouderopvang en bieden daarom ook het programma VVE AAP! Van Gastouderland, waar wij iedere twee maand actief mee wisselen.

De opvang is gevestigd in een bovenwoning in de wijk Grunobuurt. Naast de basisschool ODS de Starter. In de buurt heb je verschillende faciliteiten, zoals kinderboerderij, speeltuinen, schoolplein en het stadspark. Wij vinden het belangrijk om het kind een veilige en vertrouwde omgeving te bieden en daarin de ruimte te geven, zodat het zich kan ontwikkelen op eigen tempo.

In de woning is een ruime woonkamer met (wisselend) speelgoed en hebben we een speelkamer voor oudere kindjes. Voor baby’s en kinderen die overdag slapen zijn er een aparte slaapruimtes en zij kunnen gerust op een eigen kamer hun rust pakken.

Doordat wij samen werken binnen onze gastouderopvang, kunnen wij ieder kind maximale tijd en aandacht geven. Wij bieden een leuke en creatieve gastouderopvang aan, met oog op het kind. We werken actief met VVE AAP! En aan de hand daarvan gaan we er ook op uit of ondernemen we aan de hand van het thema. Verder ondernemen we regelmatig bezoekjes aan de kinderboerderij, wandelen in het bos, knutselen, tekenen, spelletjes spelen en koekjes of cupcakes bakken.

Wij zijn zeer flexibel en hanteren dan ook ruime openingstijden en halen of brengen van uw kind(eren) is geen enkel probleem

Hopelijk tot snel!

Groetjes,

John en Hanny

Neem contact op

Groningen, Gastouder Lycia

Telefoon: 06-45678920 Beschikbaar: ma di wo do vr za
Email: m.kassenberg@gastouderland.nl Opvangkinderen: 0 - 12 jaar
Adres:

Groningen (Hoogkerk)

 Invalpool:  ja

Beste ouders,

Mijn naam is Lycia, ik ben 58 jaar en ik vang kinderen op van 0 tot 12 jaar in mijn gezellige woning in Hoogkerk. Ik ben moeder van 4 volwassen kinderen en oma van 2 kleinkinderen en een derde op komst. Ook heb ik jarenlang pleegkinderen opgevangen. Ik heb veel ervaring met kinderen met gedragsproblemen.

Ik ben een spontane lieve vrouw. Ik hou enorm veel van kinderen, het werken met kinderen is mijn passie. Ik werk met een vast dagprogramma. Ook houd ik rekening met allergieën en diëten. 

Ik knutsel veel met de kinderen. We spelen lekker buiten, puzzelen en voorlezen. Er is altijd iets te doen bij 'Tante Lycia'.

Ik voldoe aan alle eisen die de wet aan gastouderopvang stelt, dus ik heb een diploma en een kinder-ehbo-certificaat, waardoor u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. 

Mijn openingstijden zijn ruim. Van 6.00 tot 21.00 uur kunnen kinderen bij mij terecht. Zaterdag om de week, in overleg.

Wilt u vrijblijvend komen kennismaken? Neemt u dan contact met mij op. Ik vang met plezier uw kind op!

Ik haal kinderen op van de Vensterschool en de Rehobothschool.

Groetjes,
Lycia 

Neem contact op

Groningen, Gastouder Myranda

Telefoon: 06-45678920 Beschikbaar: ma di wo do vr
Email: m.kassenberg@gastouderland.nl Opvangkinderen: 0 - 4 jaar
Adres:

Groningen (Oosterhogebrug)

 Invalpool:  ja

Beste ouders,

Bent u op zoek naar een flexibele gastouder voor uw kind(eren) in de omgeving van Oosterhogebrug?

Ik ben Myranda, moeder van 2 kinderen en na 6 jaar in de kinderopvang te hebben gewerkt nu beschikbaar als gastouder. Ik heb op alle dagen nog plek en kijk graag uit naar nieuwe kindjes die gezellig bij mij komen spelen als u aan het werk bent. Ook in overleg beschikbaar in het weekend of s ’nachts.

Wat ik erg belangrijk vind is dat een kind zich veilig en vertrouwd voelt en dat er ruimte is om zicht te kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo. Ik hou er van om veel buiten te zijn en zal dan ook vaak in de speeltuin, bij de eendjes of bij de kinderboerderij te vinden zijn.

Ik woon in de wijk Oosterhogebrug een kindvriendelijke en groene omgeving met veel mogelijkheden om kleine uitstapjes te maken. Ook lekker knutselen, tekenen, een spelletje of knus even voorlezen zal behoren tot de dagelijkse bezigheden. Ik zal een vast dagritme aanhouden met vaste eet- en slaapmomenten waar natuurlijk ruimte is voor afwijkende ritmes van baby’s.

Kom gerust eens langs om kennis te maken!

Groetjes,

Myranda 

Neem contact op